Market Access Day 24.10.: Hyötytietoa vientiyrityksille, jotka tähtäävät EU:n ulkopuolelle

10.10.2023
Asiantuntija, kansainvälinen kauppa
Hannele Visuri

Rahtilaiva ylhäältä kuvattuna. Kuvituskuva.

Viekö yrityksesi tavaroita tai palveluita EU:n ulkopuolelle? Tähtäätkö uusille markkinoille esimerkiksi USA:ssa, Kiinassa tai Intiassa? Tarvitsetko lisää tietoa EU:n lukuisista vapaakauppasopimuksista tai niiden tarjoamista tullialennuksista? Toivotko yleisesti apua vientitoimintaanne haittaaviin kaupan esteisiin, jotka liittyvät esimerkiksi kohdemaan testaus- ja sertifiointivaatimuksiin tai kotimaisuusvaatimuksiin? Elinkeinoelämän keskusliiton, Keskuskauppakamarin, Euroopan komission ja Suomen ulkoministeriön järjestämässä tapahtumassa perehdytään aiheisiin kovatasoisen puhujakaartin avulla.

Tervetuloa Market Access Day -tapahtumaan hakemaan vastauksia ja keskustelemaan aiheesta EU:n ja Suomen korkean tason päättäjien ja asiantuntijoiden kanssa.

Saamme vieraaksemme Euroopan komission kauppapääosaston varapääjohtajan Denis Redonnet’n, joka on EU:n avainhenkilöitä kaupanesteiden ratkaisemisessa. Kuulet kansainvälisen vientikaupan kehityssuunnista, vientiyrityksiä hyödyttävistä toimintamalleista sekä tietolähteistä ja yrityspalveluista.

Tapahtuman erityisfokus kaupanesteiden osalta on Yhdysvalloissa ja Kiinassa, mutta samat ratkaisukeinot pätevät muillakin markkinoilla EU:n ulkopuolella.

Saat lisäksi tietoa vapaakauppasopimusten hyödyistä yrityksille. EU:lla on tällaisia sopimuksia noin 75 maan kanssa. Viimeisimpinä yritysten hyödynnettäviksi ovat tulleet sopimukset Kanadan, Japanin, Singaporen, Vietnamin ja Iso-Britannian kanssa.

Tilaisuus on englanninkielinen ja maksuton.

Ilmoittaudu mukaan alla olevasta painikkeesta. Kannattaa kiirehtiä, sillä paikkoja Sofia Helsingissä on rajoitetusti. 

Paikan päällä Sofia Helsingissä tilaisuus alkaa aamupalatarjoilulla klo 8.30, ja virallisen osuuden jälkeen klo 12 tarjolla on buffet-lounas.

Tapahtuman järjestävät Elinkeinoelämän keskusliitto, Keskuskauppakamari, Euroopan komissio ja Suomen ulkoministeriö.

Kategoriat:Kansainväliset asiat

Katso aiheesta