Hae ansiomerkkiä

Ansiomerkit

Näin haet ansiomerkkiä

1. Aloita hakemus ja täytä hakijan tiedot.

2. Lisää saajat ja valitse ansiomerkit.

  • Tarvitset kunniakirjaan tulevat nimi- ja tehtävänimiketiedot, työsuhteen alkamisajankohdan ja kunniakirjan päiväyksen.
  • Jos haet elämäntyömerkkiä tai rautaista ansiomerkkiä, kirjoita perusteet hakemuksen viimeisen sivun lisätietoja-kenttään.
  • Jos merkinsaajalla on LinkedIn-profiili, voit syöttää saajan sähköpostiosoitteen LinkedIn-merkin toimittamista varten.

3. Täytä toimitus- ja laskutustiedot ja lähetä lomake.

Täytä sähköinen hakulomake

Helpoin tapa hakea ansiomerkkiä on täyttää sähköinen lomake. Voit samalla lomakkeella hakea merkkiä usealle saajalle.

Toimitusaika

Hakemuksilla on kolmen viikon käsittelyaika. Hakemuksen voi tehdä paljon aiemminkin ennen luovutustilaisuutta. Jos tarvitset pikaisen toimituksen, ole yhteydessä, niin voimme varmistaa toimitusajan.

Digitaalinen LinkedIn-merkki

Jos lisäät hakemukselle merkinsaajan sähköpostiosoitteen, lähetämme hänelle sähköpostitse digitaalisen merkin liitettäväksi merkinsaajan omaan LinkedIn-profiiliin.

Työsuhteen kesto

Työsuhteen kestoon lasketaan sairaus-, äitiys-, isyys- ja vanhempainloma, tilapäinen lomautus ja asevelvollisuuden suorittaminen. Pitempiaikaiset opinto-, virka-, vuorottelu- ja hoitovapaat vähennetään ansiomerkkiin oikeuttavasta ajasta.

Ansiomerkkejä usealle saajalle

Voit hakea ansiomerkkejä usealle saajalle samalla hakemuslomakkeella. Kun olet täyttänyt yhden saajan tiedot, paina ”tallenna” ja täytä seuraavan saajan tiedot. Muista tallentaa jokaisen merkinsaajan tiedot.

Jos haet ansiomerkkejä yli kymmenelle merkinsaajalle, suosittelemme käyttämään Excel-hakemusta. Lataa lomake itsellesi hakemussivulta ja lähetä se täytettynä osoitteeseen ansiomerkit@chamber.fi.

Laskutus

Laskutamme lähetyksen jälkeenpäin.

Elämäntyömerkkien hakeminen

Kun haet elämäntyömerkkiä, lisää hakemukselle lyhyesti merkinsaajan työhistoria tai CV. Rautaisen ansiomerkin hakemukseen on lisättävä yksilöidyt perusteet merkin myöntämiselle. Perusteet voit kirjoittaa viimeisen sivun lisätietoja-kenttään tai lähettää osoitteeseen ansiomerkit@chamber.fi.

Kuka päättää, kenelle ansiomerkki myönnetään?

Merkkien myöntämisperusteista päättää Keskuskauppakamarin kolmeksi vuodeksi kerrallaan asettama ansiomerkkilautakunta, jonka jäsenet edustavat elinkeinoelämän eri aloja.