Hakeminen mukaan Ilmasto-ohjelmaan

Miten pääsee mukaan Ilmasto-ohjelmaan?

Ilmasto-ohjelma on suunnattu ensisijaisesti pk-yrityksille, jotka eivät ole vielä aloittaneet ilmastotyötä tai ovat sen alkuvaiheessa. Osallistuminen ei edellytä kauppakamarin jäsenyyttä tai LähiTapiolan asiakkuutta. 

Ilmasto-ohjelmaan voivat hakea yritykset eri toimialoilta ja eri puolilta Suomea. Yrityksen tulee hakemuksen yhteydessä perustella, miksi yritys tulisi valita mukaan ohjelmaan. 

Yhdestä yrityksestä ohjelman koulutuksiin voi osallistua 1 – 3 henkilöä. 

Hakulomakkeella yritys voi ilmoittaa kiinnostuksensa pelkästään hiilijalanjäljen laskentakoulutukseen (vaihtoehto A) tai laajempaan Ilmasto-ohjelmaan, jossa hiilijalanjäljen laskentakoulutuksen lisäksi yritys saa hakemuksesta Hiilijalanjälki laskettu –merkin ja oikeuden osallistua päästövähennyskoulutukseen ja tiekartan rakentamisen sparraustyöpajaan (vaihtoehto B). 

Keskuskauppakamari valitsee osallistujayritykset ohjelmaan hakemusten perusteella marraskuun aikana 2024. Valinnassa painotetaan yritysten sitoutumista ja motivaatiota osallistua ohjelmaan. Valinnassa huomioidaan myös mahdollisimman laajasti eri toimialat ja yritysten toimialue. Valinnassa etusijalla ovat pienet ja keskisuuret yritykset, jotka ovat ilmastotyönsä alkuvaiheessa.

Hakuaika päättyy maanantaina 30.9.2024 klo 23.59. Hakijoille ilmoitetaan valinnoista marraskuun 2024 aikana.

Keskuskauppakamari järjestää ilmasto-ohjelman LähiTapiolan mahdollistamana. Ohjelmaan osallistuminen ei edellytä kauppakamarin jäsenyyttä tai LähiTapiolan asiakkuutta. Ohjelma on osallistujayrityksille maksuton. 

Keskuskauppakamarin tietosuojaseloste on luettavissa täältä.

LähiTapiolan tietosuojaselosteet ovat luettavissa täältä.

Miksi hakea mukaan?

Ilmasto-ohjelma

  • auttaa yrityksesi alkuun ilmastotyössä.
  • antaa valmiudet hiilijalanjäljen laskentaan.
  • antaa eväitä vaikuttaviin päästövähennyksiin.
  • tarjoaa mahdollisuuden verkostoitua samassa muiden ilmastotyötä aloittavien pk-yritysten kanssa.
  • auttaa vastaamaan asiakkaiden ja muiden sidosryhmien vaatimuksiin hiilijalanjäljen laskennassa ja päästövähennystoimissa
  • on käytännönläheinen ja osallistujayrityksille maksuton.

Ilmasto-ohjelmaan osallistumalla yritykselläsi on mahdollisuus vauhdittaa omia päästövähennystoimia osana ilmastonmuutoksen hillintää.