Harry Nordqvistille Keskuskauppakamarin rautainen ansiomerkki

Turun seudun puhdistamo Oy:n hallituksen puheenjohtajana jatkava Harry Nordqvist on palkittu Keskuskauppakamarin rautaisella ansiomerkillä.

Harri Nordqvist hymyilee kuvassa ja näyttää kädessään rautaista ansiomerkkiä kameralle
Turun seudun puhdistamo Oy:n puheenjohtajalle Harry Nordqvistille myönnettiin etäjoululounaalla rautainen ansiomerkki. Kuva: Turun seudun puhdistamo Oy

”Sain kokea mukavan yllätyksen hallituksen etäjoululounaalla 25. marraskuuta, kun varapuheenjohtaja Kari Friman ilmoitti, että minulle on myönnetty Keskuskauppakamarin rautainen ansiomerkki. Väistämättä tuli kiitollisia ajatuksia mieleen. Hieno kokemus, jota tulen aina arvostamaan”, Harry Nordqvist sanoo tyytyväisenä.

Perustelut ansiomerkin saamiseen löytyvät kunniakirjasta. Sen mukaan kunniamerkki annetaan tunnustuksena merkittävästä, pitkäaikaisesta ja tuloksellisesta Turun seudun puhdistamo Oy:n strategisesta johtamisesta sekä jätevesihuoltopalveluiden kehittämisestä Turun seudun asukkaiden hyväksi pitkälle tulevaisuuteen.

”Arvostan tätä tunnustusta ennen muuta erinomaisten puhdistustulosten, järkevien investointipäätösten ja yhtiön jatkuvan kehittämisen takia. Olen kiitollinen siitä, että hallituksen puheenjohtajana saan olla mukana edistämässä Turun ja Turun seudun jätevesihuoltoa. Tehokas ja korkeatasoinen vesihuolto on kestävän yhteiskunnan perusta. Otan tunnustuksen kannustuksena jatkaa tätä työtä eteenpäin”, Nordqvist sanoo.

Kunnianosoitus koko talolle

Keskuskauppakamarin ansiomerkkisäännöissä sanotaan, että rautainen ansiomerkki myönnetään erityisen merkittävästä teosta yrityksen hyväksi.

”Kun yhä enemmän puhutaan ilmaston lämpenemisestä, kiertotaloudesta ja YK:n kestävän kehityksen periaatteista, on hienoa, että meillä on Turun seudulla 14 kunnan yhdessä omistama yhtiö, joka kiistatta on oman toimialansa edelläkävijä ja joka kehittää toimintaansa jatkuvasti. Turku-konserniin kuuluvalla yhtiöllä on palveluksessaan erinomainen toimitusjohtaja, erittäin pätevä henkilöstö ja hyvät yhteistyökumppanit.”

”Siksi koen, että tämä ansiomerkki on kunnianosoitus koko talolle”, Nordqvist painottaa.

Optimismi toteuttaa itseään

Elämästä selviytymisen kultainen periaate on käytännöllisyys. Joka tilanteessa on mahdollista löytää jokin käytännön etenemistie.

”Turun seudun puhdistamon hallituksessa on aina vallinnut optimistinen ilmapiiri, mikä on kaikin tavoin järkevä ja hyvin perusteltu asenne, koska se tuottaa tavoitteita ja onnistumisia. Optimismi ei sulje pois vaihtoehtojen vertailua tai vakavaa harkintaa. Haluankin kiittää yhtiön hallituksen nykyisiä ja entisiä jäseniä sekä toimitusjohtajaa. Yhdessä olemme saavuttaneet paljon”, Harry Nordqvist sanoo lopuksi.

Kolme pronssista ansiomerkkiä

Samassa tilaisuudessa jaettiin lisäksi kolme ansiomerkkiä pitkäaikaisesta hallituksen jäsenyydestä.

Keskuskauppakamarin pronssisen ansiomerkin sai Jaana Friman, joka on hallituksen varapuheenjohtajana ja jäsenenä palvellut yhtiötä yhteensä 15 vuotta. Hallituksen entinen jäsen Mirja Hovirinta ja nykyinen jäsen Ilari Luojola saivat Keskuskauppakamarin pronssisen 10 vuoden merkin.

Artikkeli julkaistu alun perin Turun seudun puhdistamo Oy:n sivuilla 8.12.2020.