Hiilijalanjälki laskettu -merkki

Hiilijalanjälki laskettu -merkki osoittaa organisaation aloittaneen ilmastotyönsä laskemalla oman toimintansa scope 1 ja 2 päästöt kansainvälisen GHG-protokollan avulla.

Suomalainen järvimaisema. Kuvituskuva.

Ilmastositoumus

Hiilijalanjälki laskettu -merkki polku


Mikä on Hiilijalanjälki laskettu -merkki?

Hiilijalanjälki laskettu -merkki osoittaa organisaation aloittaneen ilmastotyönsä laskemalla oman toimintansa päästöt kansainvälisen GHG-protokollan avulla. Hiilijalanjälki laskettu -merkki kertoo organisaation laskeneen oman toimintansa (scope 1) ja ostoenergian päästöt (scope 2).

Hiilijalanjälki laskettu merkki

Mitä hyötyä on Hiilijalanjälki laskettu
-merkistä?

Hiilijalanjälki laskettu -merkillä voit osoittaa omille sidosryhmillesi, että oman toiminnan (scope 1) ja ostoenergian päästöt (scope 2) on laskettu. Keskuskauppakamari vahvistaa, että laskenta on tehty.

Miten merkin saa?
Hiilijalanjälki laskettu -merkki voidaan myöntää: 

Saat merkin käyttöösi toimittamalla Keskuskauppakamarille hakemuksen ja hiilijalanjälkilaskelman. Keskuskauppakamari vahvistaa, että laskenta on tehty ja myöntää merkin. Hakemuslomakkeen löydät tältä sivulta.

Merkki myönnetään organisaatiolle, ei yksittäiselle tuotteelle tai palvelulle.

Hiilijalanjälki laskettu -merkillä voit osoittaa esimerkiksi rahoittajille ja asiakkaillesi tämän hetkisen hiilijalanjäljen scope 1 ja scope 2 päästöjen osalta.

Laskentaohjeet

Lataa Hiilijalanjälki laskettu -merkin laskentatyökalu ja laskentaohje antamalla sähköpostiosoitteesi

  • Saat päästölaskentaa helpottavan työkalun ja laskentaohjeen syöttämällä sähköpostiosoitteesi yllä olevaan laatikkoon. Sivulle latautuu sen jälkeen kaksi linkkiä, joista voit ladata kyseiset tiedostot.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.Hiilijalanjälki laskettu -merkin hinta

Jäsenhinta kauppakamarin jäsenille 350 € + alv 24 %
Normaalihinta 450 € + 24 alv %
Laskutamme Hiilijalanjälki laskettu -merkin käyttömaksun myönnettyämme merkin käyttöoikeuden.

Vastuullisuustietoiskut ja Hiilijalanjäljen laskentakoulutukset

Keskuskauppakamarin järjestämisessä maksuttomissa Vastuullisuustietoiskuissa saat tietoa Keskuskauppakamarin vastuullisuuden työkaluista ja kuulet, kuinka yrityksesi voi olla vastuullisuuden suunnannäyttäjä. Järjestämme myös hiilijalanjäljen laskentakoulutuksia.

Hakemuslomake hiilijalanjälki laskettu –merkki

Yhteystiedot(Pakollinen)
Osoite
Laskutusosoite(Pakollinen)
Verkkolaskuosoite
Max. tiedoston koko: 125 MB.
Max. tiedoston koko: 125 MB.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

– Hiilijalanjälki laskettu -merkki on ensimmäinen askel organisaation ilmastotyössä ja siinä organisaatio laskee oman toimintansa scope 1 ja scope 2 päästöt.
– Kun hiilijalanjälki on laskettu, kannustamme yrityksiä ottamaan seuraavan askeleen ja hakemaan Keskuskauppakamarin Ilmastositoumusta.
– Ilmastositoumuksessa organisaatio laskee scope 1 ja scope 2 päästöjen lisäksi scope 3 päästöjä. Ilmastositoumus edellyttää myös sitoutumista tavoitteeseen olla hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä. Lisätietoja Ilmastositoumuksesta täällä.

– Hiilijalanjälki laskettu -merkillä haluamme kannustaa organisaatioita ilmastotyöhön. Päästöjä tulee arvioida koko arvoketjun osalta, mutta ensimmäisessä vaiheessa riittää oman toiminnan scope 1 ja scope 2 päästöjen laskeminen. Hiilijalanjälki laskettu -merkki ei olekaan päätepiste, vaan välietappi. 

– Hiilijalanjälki laskettu -merkki on tarkoitettu erityisesti niille organisaatioille, jotka ovat aloittamassa ilmastotyötä ja haluavat näkyvän symbolin tehdylle työlle. Hiilijalanjälki laskettu -merkki on tarkoitettu kaikille organisaatioille muodosta riippumatta, eli yrityksille, yhdistyksille, säätiöille, osuuskunnille, julkishallinnon organisaatioille jne. 

Lisätietoja

Tomi Mäkinen

Avainasiakaspäällikkö

+358 50 346 3300