Vuoden vastuullisuusteko

Osallistu Vuoden vastuullisuusteko
-kilpailuun

Keskuskauppakamari haluaa nostaa esille yritysten vastuullisuustyötä Vuoden vastuullisuusteko -kilpailun avulla. Jo kolmatta kertaa järjestettävän kilpailun tarkoituksena on lisätä tietoisuutta yritysten tekemästä vastuullisuustyöstä ja nostaa esille niin pieniä kuin suuriakin vaikuttavia vastuullisuustekoja. Vuoden vastuullisuusteko valitaan yleisöäänestyksellä ja palkitaan Suuressa yritysvastuupäivässä 15.11.2023.
Tänä vuonna kannustamme erityisesti pieniä ja keskisuuria yrityksiä mukaan kilpailuun!

Vuonna 2021 Vuoden vastuullisuustekona palkittiin 4H Taimiteko ja vuonna 2022 FabPatch Vaatelaastari.

Tutustu alla olevan videon kautta tarkemmin kilpailuun. Huom. Videon näkyminen vaatii evästeiden hyväksymisen.

Vuoden vastuullisuusteko -kilpailuun osallistutaan Planet Company -palvelun kautta

Kilpailun yhteistyökumppanina toimii Planet Company. Yritykset voivat ilmoittautua mukaan kilpailuun Planet Company -palvelun avulla jakamalla kilpailuun osallistuva teko verkkoalustalla. Kaikki verkkoalustalle 1.10.2023 mennessä jaetut tai päivitetyt teot ovat automaattisesti mukana Vuoden vastuullisuusteko -kilpailussa. Vastuullisuustekojen jakaminen Planet Companyn alustalle on veloituksetonta. Vastuullisuustekoihin voi myös tutustua Planet Company -verkkopalvelussa.

Näin ilmoitat teon Vuoden Vastuullisuusteko -kilpailuun:

  1. Luo ilmainen Planet Company -tili ja -profiili organisaatiollenne: https://planetcompany.com/sign-up/
  2. Jaa teko kirjautumalla PlanetCompany.com -verkkoalustalle omilla tunnuksillasi, ja klikkaa yläpalkista ”Create new Act”. Voit jakaa teon suomeksi tai englanniksi.

    Huomaa, että jaettu teko ei mene automaattisesti julkiseksi alustalla, vaan se menee ensin The Planet Companyn asiantuntijatiimin esitarkastettavaksi sisällön osalta. Mikäli jaettu teko vaatii tarkennuksia kuvauksen tai esimerkiksi mittaritiedon osalta, teihin ollaan yhteydessä sähköpostitse tai puhelimitse 2-3 päivän sisällä. Kun teon kuvaus on riittävä, teko siirtyy The Planet Companyn asiantuntijaverkoston hyväksyttäväksi. Kun teko on hyväksytty, eli todettu kestävän kehityksen vaikutuksiltaan positiiviseksi, teko julkaistaan alustalla ja se on automaattisesti mukana Vuoden vastuullisuusteko -kilpailussa.

Kilpailun finalistit valitsee Keskuskauppakamarin riippumaton vastuullisuuslautakunta

Vaikuttavimpien tekojen esiseulonnan jälkeen Keskuskauppakamarin riippumaton vastuullisuuslautakunta valitsee Vuoden vastuullisuusteko -kilpailun finaaliin enintään kolme vaikuttavimmaksi valitsemaansa vastuullisuustekoa. Kilpailun tavoitteena on löytää vastuullisuustekoja, jotka ovat esimerkillisiä ja osoittavat ennakkoluulotonta ajattelua ja vahvaa tahtoa ratkaisuihin. Tarkoitus ei ole verrata eri yritysten vastuullisuutta tai asettaa yrityksiä paremmuusjärjestykseen, vaan innostaa yrityksiä jakamaan vastuullisia toimintatapoja keskenään. Vuoden vastuullisuusteko -finalistit ovat tekoja, jotka

  1. edistävät vaikuttavasti yhtä tai useampaa YK:n kestävän kehityksen tavoitetta (kriteeri 1);
  2. ovat innovatiivisia ja oivaltavia tuotteita, palveluita tai ratkaisuja (kriteeri 2), jotka ovat helppokäyttöisiä/toteuttamiskelpoisia ja skaalattavissa; ja
  3. ovat tuottaneet positiivisia vaikutuksia ympäristöön, ihmisiin ja/tai yhteiskuntaan (kriteeri 3).

Kuvassa vuoden 2022 vastuullisuustekona palkitun Vaatelaastarin / Oikiat Designin Jutta Liukkonen (vas.) ja Anne Jurvelin-Pummila (oik.).

Keskuskauppakamarin Suuri yritysvastuupäivä on vuosittainen ajankohtaisfoorumi, jossa käsitellään vastuullisuuden merkitystä yritystoiminnassa. Seuraava Suuri yritysvastuupäivä järjestetään 15.11.2023. Tapahtuma on suunnattu yritysjohdolle, päättäjille, vastuullisuusjohtajille, vastuullisuusasiantuntijoille, yritysten ja organisaatioiden vastuullisuusasioista kiinnostuneille sekä brändi- ja viestintävastaaville.

Kilpailun yhteistyökumppanina toimii Planet Company.