Vuoden työntekijä -merkki kiittää ja koskettaa

Korjausrakennushankkeisiin erikoistunut Frontago Oy kannustaa ja palkitsee henkilöstöään mm. yhteisillä virkistystempauksilla ja pienillä lahjapaketeilla. Viime keväänä yhtiössä jaettiin myös Keskuskauppakamarin Vuoden työntekijä -ansiomerkkejä. Hetki jäi mieleen sekä merkin saajille että niiden antajalle.

Lahdessa ja Vantaalla toimivassa Frontagossa kokoonnuttiin kevään korvalla yhtiön tuloksen selvittyä perinteiseen tapaan yhteisille aamukahveille.

Toimitusjohtaja Juha Hartikalla oli kahvittelun ja hyvien tulosuutisten ohella tarjolla muutakin mieltä lämmittävää: Frontagon hallitus oli jo aiemmin talvella päättänyt, että vuonna 2020 henkilöstöä palkitaan perinteisten lahjojen ja yhteisten virkistyspäivien lisäksi myös Vuoden työntekijä -merkeillä.

Palkittavia oli heti ensimmäisellä kerralla neljä, ja heidän ammattikirjonsa ulottui projektijohdosta toimistotyöhön.

”Frontago on vielä varsin nuori yritys, sillä toiminta alkoi vuonna 2017. Kaikilla on kuitenkin todella pitkä ja raudanluja työkokemus, jota ilman emme olisi pärjänneet näin hyvin. Ja se oli ehdottomasti kiitoksen paikka”, Hartikka kertoo.

Yhteishenki on pk-yrityksessä kaiken perusta

Runsaan 2 miljoonan euron liikevaihtoa tekevä yhtiö työllistää tällä hetkellä 13 alan ammattilaista ja heidän joukostaan löytyy perinteisten insinöörien lisäksi mm. arkkitehti, sisäilma-asiantuntija, sisustussuunnittelija sekä maisema-arkkitehti.

Korjausrakentamiseen keskittyvän Frontagon toimialueena on koko Uusimaa, mutta tärkeimmät työkohteet ovat pääkaupunkiseudulla. Keskeistä osaamista ovat kiinteistöjen ulkovaippakorjausten suunnittelu, projektinjohto, valvonta sekä kuntotutkimukset ja -tarkastukset. Työlistalla on yhä enemmän myös sisäremontteja sekä pihojen kunnostussuunnitelmia.

”Ainakaan vielä ei ole korona korjaustahtia juurikaan hidastunut”, toimitusjohtaja kertoo.

Hartikan mukaan Frontagon kaltaisessa pk-yrityksessä, jossa kaikki tuntevat toisensa, on yhdessä tekeminen ja hyvä yhteishenki kaiken a ja o. Siksi myös palkitsemisen on oltava oikeudenmukaista ja tasapuolista.

”Haluamme pitää työntekijämme hyvässä kunnossa ja motivoituneena. Siihen tämä Keskuskauppakamarin ansiomerkki on toimiva ja myös kestävä lisä, jota voin suositella muillekin”, toimitusjohtaja toteaa.

Ansiomerkistä jää pysyvä muistijälki

Taannoiset aamukahvit olivat jännittävä hetki myös sisustussuunnittelijan ja toimistopäällikön tehtäviä hoitavalle Kaisa Mäkeläiselle. Hänellä oli ”virkansa” puolesta jo hieman vihiä siitä, että tilaisuudessa tullaan jakamaan ansiomerkkejä. Yllätys oli kuitenkin täydellinen, kun Mäkeläinen löysi itsensä palkittujen rivistä.

”Se oli todella koskettava hetki. Tuli aidosti tunne, että oma työni on huomattu ja sitä pidetään myös arvossaan. Perinteiset henkilöstölahjat, virkistyspäivät ja kukkapaketit ovat toki nekin tärkeitä. Tällainen ansiomerkki tuntuu kuitenkin paljon henkilökohtaisemmalta kiitokselta, joka motivoi ja jonka muistaa vielä pitkään”, Mäkeläinen tiivistää.

Jaetaanko Frontagossa sitten ansiomerkkejä myös ensi vuonna? Siitä toimitusjohtaja Hartikka on vielä vaitonainen.

”Ensimmäiset konkarit alkavat meillä pikkuhiljaa jo eläköityä, joten siinä voisi olla seuraava sauma”, Hartikka pohtii.