Ilmoituskanava

Kerää arvokasta tietoa yrityksesi toiminnasta – Ilmoituskanava on osa riskienhallintaa. Keskuskauppakamarin Ilmoituskanavan avulla yritykselläsi on mahdollisuus saada tietoa mahdollisista ongelmista varhaisessa vaiheessa ja puuttua niihin.

Palvelut

Whistleblowing-ilmoituskanava on osa vastuullista liiketoimintaa

Tutkimusten mukaan kestävään liiketoimintaan panostavat yritykset saavat kilpailijoihinsa nähden 5–15 vuoden etumatkan. Ilmoituskanava on osa yrityksen vastuullista toimintaa, jota niin henkilöstö, asiakkaat kuin sidosryhmätkin edellyttävät ja arvostavat.

Keskuskauppakamarin Ilmoituskanava-palvelun avulla yrityksesi tarjoaa ilmoittajille anonyymin ja luotettavan väylän kertoa väärinkäytöksistä ja epäeettisestä toiminnasta varhaisessa vaiheessa. Puuttumalla väärinkäytöksiin ajoissa myös kustannukset epäkohtien korjaamisesta ovat alhaisemmat.

Selvityksemme mukaan tietoisuus Ilmoituskanavista on edelleen heikkoa. Tutustu Vasikointia vai välittämistä -selvitykseen tästä.

EU:n whistleblowing-direktiivi velvoittaa yritykset ja organisaatiot tarjoamaan anonyymin kanavan väärinkäytösepäilyjen ilmoittamiseen, jos organisaatiossa on vähintään 50 työntekijää. Velvollisuus tarjota kanava laajenee vuonna 2022.

Nyt on hyvä hetki hoitaa asia kuntoon ajoissa.

Keskuskauppakamarin Ilmoituskanavan avulla yrityksesi täyttää direktiivin vaatimukset ja tarjoaa työntekijöille ja muille ilmoittajille luotettavan ja helppokäyttöisen kanavan ilmoitusten tekemiseen.

Tutustu Ilmoituskanavaan -tietoisku

Ilmoituskanavan välityksellä voidaan jättää nimettömiä ilmoituksia yrityksen toiminnasta, epäeettisestä toiminnasta tai väärinkäytösepäilyistä. Keskuskauppakamarin Ilmoituskanavan avulla tarjoat henkilöstöllesi, asiakkaillesi ja sidosryhmillesi helpon ja tietoturvallisen tavan puhaltaa pilliin. Maksuttomassa Teams-tietoiskussa kerromme, mitä hyötyjä Ilmoituskanavasta yrityksellesi on ja kuinka EU:n whistleblowing-direktiivi yrityksiä velvoittaa .

Tietoisku 2.2.2022 klo 8.30 ILMOITTAUDU
Tietoisku 17.2.2022 klo 8.30 ILMOITTAUDU
Tietoisku 16.3.2022 klo 8.30 ILMOITTAUDU

Ilmoituskanava tehokkaasti käyttöön -verkkokoulutus 10.2.2022

Järjestämme 10.2.2022 Ilmoituskanava tehokkaasti käyttöön -verkkokoulutuksen, jossa pureudumme ilmoituskanavan käyttöönottoon ja käyttöön.

Tässä koulutuksessa saat kattavan tietopaketin ilmoituskanavan käyttöönotosta, käytöstä ja siitä viestimisestä. Koulutuksessa käymme läpi tulevan lainsäädännön sisältöä ja ilmoitusten käsittelyn parhaita käytäntöjä. Lisäksi paneudumme siihen, miten kanavasta kannattaa viestiä eri sidosryhmille.

Koulutus on suunnattu yrityksille ja yhteisöille, jotka ovat ottamassa ilmoituskanavan käyttöön. Koulutus sopii myös yrityksille, joilla kanava jo on, mutta jotka haluavat kuulla lisää parhaista käytännöistä.

Wikberg Stina

Wikberg Stina

Johtaja, yritysten itsesääntely ja vastuullisuus

+358 40 342 4781