Ulkomaankaupan prosessien hallinta

Ulkomaankaupassa kauppaprosessien osaava hallinta osa yritysten kansainvälistä kilpailukykyä, hyvää asiakaspalvelua sekä taitavaa riskienhallintaa. Samalla voidaan välttää ja karsia erilaisia turhia viennin ja tuonnin kuluja.

Kauppaprosessien hallinta kattaa laajasti vienti- ja tuontikaupan menettelyitä sopimusten ja toimitusketjun hallinnasta aina maksutapoihin. Kauppaprosessien hallinnasta auttavat erilaiset kansainväliset mallit, suositukset ja ohjeet sekä standardit.

Kansainvälinen kauppakamari ICC on yrityselämän johtava kansainvälinen kauppaprosessien ja kauppakäytäntöjen yhdenmukaista, joka kansainvälisin ohjeiden, suosituksin ja mallein auttaa vienti- ja tuontiyrityksiä, pankkeja ja logistiikkatoimijoita arjen haasteissa.

ICC tarjoaa yritysten käyttöön seuraavia ohjeita, suosituksia ja malleja:

  • Toimitus: Incoterms 2020 -toimitusehdot ja Suomessa Vakiolaivausehdot 2008 (Standard Shipping Terms)
  • Rahoitus: kaupan rahoitukseen liittyvät UCP600 -remburssi -säännöt, URC522-perittävä -säännöt, ISP98 Standby-remurssi -säännöt, URDG758 – demand takaus -säännöt ja URF800 forfaiting -säännöt
  • Mallisopimukset: sopimusmallit kuten ICC International Model Sale Contract, ICC Agency Model Contract ja ICC Distributorship Contract, ICC Force Majeure and Hardship –suositus sekä muita sopimusmalleja.

Nämä sopimus-, toimitus- ja maksutapamallit ovat sellaisenaan tai soveltaen hyödynnettävissä yritysten arjessa ulkomaankaupassa. Niitä voi tilata Suomessa ICC-kaupan kautta.