Opi kriisistä – Mitä yritys voi oppia kriisistä palatessaan normaaliin?

Ajankohta ja paikka

Alkaa
9.5.2022
Päättyy
9.5.2022
Tapahtumapaikka
Verkkotapahtuma
Suomi

Opi kriisistä -työpaja
Miksi oppimisen pitää olla osa yrityksen Exit-suunnitelmaa?

Keskuskauppakamari järjestää yhdessä Huoltovarmuuskeskuksen ja kauppakamarien kanssa yritysten jatkuvuuden LUJAT-kehittämishankkeen. Osana LUJIA toteutetaan webinaareja ja työpajoja. Tässä ensimmäisessä työpajassa käsitellään sitä, miten yritys voi ja kannattaa oppia kriisistä sen jälkeistä aikaa varten.

Kriisin lopun lähestyminen ja uuteen aikaan siirtyminen herättää paljon kysymyksiä: Mitä tapahtuikaan? Millaisia vaikutuksia eri tapahtumilla oli ja miten organisaatiomme voisi jatkossa toimia paremmin? Kyse on organisaation kehittämiselle hedelmällisestä ajasta, jolloin kokoamme kuvaa kriisin aikaisista tapahtumista ja toiminnastamme kriisin eri vaiheissa. On luonnollista että haluamme ajatella tulevaisuutta, mutta menneestä on hyvä oppia – eritoten kriisien kohdalla.

Kriisi herättää ajatuksia ja oivalluksia meissä jokaisessa ja kriisistä oppiminen on näiden kysymysten yhteen keräämistä ja vastauksien etsimistä niihin. Kriisi tarjoaa jokaiselle organisaatiolle mahdollisuuden uudistua ja kriisistä oppiminen on tähän mahdollisuuteen tarttumista. Kriisistä oppiminen auttaa meitä hahmottamaan, miten voimme jatkossa olla parempia niin yksilöinä kuin yhteisönäkin.

Työpajassa käsittelemme, mitä muutoksia kriisi aiheuttaa organisaation oppimiskykyyn ja millä tavoin voimme muuttaa kriisin mahdollisuudeksi oppimalla. Työpajaan osallistuminen ei vaadi etukäteisosaamista, kokemusta tai tiettyä tehtävänkuvaa. Oikeita tai vääriä vastauksia ei ole, on vain ratkaisuja ja niistä oppimista. Työpajassa saa mahdollisuuden vaihtaa ajatuksia, kokemuksia ja oppia muilta osallistujilta.

Ohjelma

13.00 Tilaisuuden avaus
Keskuskauppakamari

13.10 Opi kriiseistä -työpaja
Mikko Poutala, koulutuspäällikkö, Suomen Palopäällystöliitto

Mikko Poutala on pelastustoimitaustainen yritysturvallisuuden asiantuntija, joka on tutkinut kriisistä oppimista MBA-tutkintonsa opinnäytetyössä. Poutala toimii koulutuspäällikkönä Suomen Palopäällystöliitossa.

14.45 Kysymykset ja loppukeskustelu

 

Verkkotapahtuma on maksuton, mutta edellyttää ennakkoilmoittautumista.

Tervetuloa!

Tapahtuma on päättynyt.

Katso tulevat tapahtumat